Torleif Syrstad

Mitt navn er Torleif Syrstad, er født i 1994 og tilhører Lundamo idrettslag 

Jeg har gått aktivt på ski siden jeg var 12 – 13 år og fram til 2016-sesongen var det tradisjonell langrenn jeg deltok i. Resultatene var brukbare, men ingen toppresultater utenfor egen skikrets. 

Vinteren 2016 bestemte jeg meg for å prøve langløp og meldte meg på Vasaloppet. Uten større forberedelser og et enkelt støtteapparat gikk det utrolig bra og jeg endte på en 13. plass, bare snaut 4 sekunder bak vinner John Kristian Dahl. Dette ga naturlig nok mersmak og jeg har siden satset på langløp i Ski Classics. 

Ski Classics er en langløpscup som består av 15 renn fra først i desember til midten av april. Det største rennet er Vasaloppet. Her har jeg to tredjeplasser og i 2024 gikk jeg helt til topps og tok førsteplassen. En drøm gikk i oppfyllelse. Dessuten tok jeg Ski Classics sin ungdomstrøye i sesongen 2018/-19. Marcialonga og Birkebeinerrennet er to andre viktige renn og har nesten like høy status som Vasaloppet. 

Nå er jeg en del av Lager 157 Ski Team som er en av lagene med best meritter av alle lagene. Tidligere har jeg gått for Team Koteng og Team Koteng Edisson.

-----------------

2024 starter meget begivenhetsrikt; Det ble seier både i Vasaloppet og Janteloppet!